onsdag den 27. maj 2009

Lynstegt oksemørbrad med gorgonzolasauce og rosenmarin



Denne ret er brillant, når du får gæster, som du kun kan servere det bedste. Det er derfor særdeles vigtigt, at du nøje udvælger dig en oksemørbrad af den fineste kvalitet. Selv holder jeg meget af argentinsk oksekød, men også eksempelvis australsk oksekød plejer at være udmærket. Når du stege oksemørbraden, er det yderst vigtigt at temperaturen er så høj som muligt, da man kun er interesseret i at brune kødet på ydersiden. Efter et par minutter på de tre sider tages mørbraden af og pakkes ind i stanniol og får lov til at trække.

Gorgonzolasaucen laves af fløde og gorgonzola og skal varmes op ved svag varme. Det giver et eventyrligt twist at tilsætte rosenmarin og timian. Saucen smages til med salt og peber.

Til retten bør serveres saltbagte kartofler og en lækker salat. Velbekomme!

Vinforslag: La Dame de Montrose, fra 2.Cru, St.Estèphe (Medoc, Bordeaux)

1 kommentar:

  1. Herlig ret - den er rigtig god, når man har gæster. jeg lavede den fornyelig til 24 personer - alle var vilde i varmen.

    SvarSlet