mandag den 1. juni 2009

Chokoladekage med jordbærcreme



Her er en herlig kage, som kan serveres til alene såvel som finale på en større middag.

150 g smør og 150 g mørk chokolade smeltes i et vandbad, som derefter afkøles. 3 æg piskes dernæst lette og luftige med 1 ½ dl sukker, og æggemassen vendes nu sammen med smør og chokoladeblandingen. En melblanding fremstilles af 2 dl mel, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk. salt. Denne blanding røres forsigtigt i dejen.

Kage bages i en stor kageform, så den bliver så flad som muligt og bages i ca. 12 min ved 200 grader. Lad den dernæst køle mens en jordbærcreme fremstilles af moste jordbær og flormelis. Del nu den kolde kage på midten og dæk toppen af den ene halvdel med et tykt lag jordbærcreme. Læg den anden halvdel ovenpå og dekorer toppen med chokoladeglasur og jordbær.

Til kagen kan alt efter omstændighederne drikkes alt fra espresso til dessertvin

1 kommentar: