tirsdag den 2. juni 2009

Hvide asparges (suppe)Årets hvide danske asparges er efterhånden i handlen, de kan blandt mange steder fås i Irma, men ellers spørg din lokale grønthandler. Den hvide asparges adskiller sig fra sin fætter, den grønne, ved at komme tidligere på året, og ved at besidde en finere og mere delikat smag. Den er perfekt som den er, blot let dampet og serveret med friskkværnet sort peper, lidt salt, en klat smør og eventuelt noget smuldret hårdt stegt bacon.

Derudover er den fantastisk som suppe: Man tager et bundt friske hvide asparges (til 4 personer), skyller dem og fjerner de værste urenheder. Så skæres de i stykker, men husk at gemme toppene til garniture. Start med at steg 2 banaskalotteløg i smagsneutral olie, kom herefter aspargesne i sammen med en eller to kartofler. Grønsagerne koges møre, og det hele pureres, og vendes med fløde. Smages til med salt, peper og citron. Skal det være ekstra lækkert, så hæld til slut, før servering, en sjat god trøffelolie på og server rygende varm!

Velbekomme'

Vin: Jeg vil foreslå noget let og lifligt, eventuelt en god champagne (Hertil vil en Louis Roederer Brut Premier funkle), er budgettet ikke til ægte champagne, vil jeg foreslå Cremant d'Alcase, undgå i denne sammenhæng de sødere vatianter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar