En herlig sommerret med kylling, salvie, parmaskinke og andre delikatesser.
Start med at forbered kyllingen. Der skæres et snit ind i brystet på langs, men dog uden at skære helt igennem. I dette hulrum lægges stødte, friske salvieblade og gedeost. Kyllingerne omvikles med et par skiver god parmaskinge/seranoskinke. Filetterne brunes i gryde med en blanding af olivenolie og smør. Imens forberedes tomaterne. De skylles, og der snittes et kryds i toppen, og der ilægges gedeost og frisk basilikum samt olivenolie, salt og peper. Disse kommes i ovnen ved 200 grader, sammen med de brunede kyllingestykker. Når kyllingen er færdig, efter omtrent 30 minutter, er tomaterne også færdige. Retten kan serveres sammen med en frisk salat på blandede sorter med en klassisk vinagrette.
Vin: Som tommelfingerregel er lette bordeauxer (05' kan varmt anbefales!) gode til disse ovnretter med den markante gedeost/salvie kombination. Og selv om jeg har kaldt retten "Italiensk kylling" synes jeg ikke denne nationalitetsmiks er svær at sluge.
Velbekomme'
Lyder lækkert! tror jeg vil købe ind til denne ret.
SvarSletVh. Loran Hübbel Flander
Lækker ret!
SvarSletKh Anni Lomann
Hvor ser det lækkert ud :)
SvarSletMange hilsner
Birthe/Newyorkerbyheart
Jeg sys sgu det ligner en lort der er kørt over
SvarSlet