tirsdag den 16. juni 2009

Kærnemælkskoldskål med grønt


Denne ret er et inovativt bud på kærnemælkskoldskål. En emulsion af kærnemælk og marcipan. Man starter med at lave sin marcipan, til nøds kan man købe den, men husk så at den SKAL være lavet af mandel og ikke af abrikoskerner, som de billige varianter er. Denne marcipan, ca. 200 gram af den, ligger man i en liter kærnemælk natten over. Dagen efter, eller når retten skal laves, laves koldskålen af pasteuriseret æggeblomme, citron og ægte vanilje. Server den i dybe skåle med blandet grønt. Jeg har valgt at bruge citronmelisse, hyldeblomster, timianblomster, estragon og lavendelblomst. Dette er ikke en dessert som sådan (i og med der ikke sødes), men serveres enten som forret eller som et lille intermezzo mellem to retter, som en art ganerenser.

Vin: Hertil vil jeg ikke servere vin (hvis man skulle ville jeg vælge en tør sancerre), men jeg vil i stedet servere en tør dansk æblecider, af den alkoholiske slags, og bestemt ikke den søde børnevariant.

Velbekomme'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar