
onsdag den 20. maj 2009
Hjemmelavet müsli med ymer

Kryddersalt

tirsdag den 19. maj 2009
Langtidshævet brød

Så er det vidst på tide med endnu en opskrift. Her følger en simpel, men virkelig god, opskrift på brød. Man får slet ikke klistrede fingre, og brødet bliver lækkert og sejt (på den gode måde), med god surdejssmag.
tirsdag den 5. maj 2009
Italiensk kylling

søndag den 3. maj 2009
Figentærte


fredag den 1. maj 2009
Fyldt pasta med tomatsovs

Her er så min første ret. Hjemmelavet fyldt pasta med speck og radiccio, og rustik tomatsovs. Lav pastadejen som alle andre pastadej (se opskrift her) og lav fyldet. Dette kan sagtens gøres dagen i forvejen. Fyldet laves ved at sepcken brunes og radicion blancheres. De to ingredienser blandes med frisk ricotta og krydres med salt og peper. Det hele æltes og fyldes i små pakker af din friske pastadej. Disse pakker kan nu lægges på køl og hvile. Imens kan du lave sovsen som er ganske nem. Friske tomater (gerne små og i forskellige farver) skæres i stykker og vendes i en dub pande med olivenolie og en del hvidløg. Nu krydres med oregano og frisk basilikum. Lad sovsen simre til den er lækker og kraftig i smagen. Kog pastaen i saltet vand. Og husk der skal bruges masser af vand til pastaen. Det heles vendes sammen, og frisk parmesan rives over lige inden servering. Pynt med frisk basilikum, og server!
Vin: Jeg ville anbefale en let italiensk rødvin med ikke al for meget fylde, eventuel en Barbera D’alba. Hvis vejret er varmt, kan en frisk hvidvin også nydes. Gerne Alcase.
Velbekomme.