søndag den 3. maj 2009

Figentærte


Her er opskriften på en sikker vinder, en dødlækker figentærte. Start i god tid med at lave en god tærtedej, find opskriften her, eller i en hvilken som helst kogebog. Derefter skærer du nogle meget modne figner i kvarte og lægger dem i en creme af æg, fløde, sukker, smør og indmaden af ægte vanilie. Sættes i ovnen ved 200 grader i 25 minutter eller til den er gylden. Se billedet. Server kagen når den er kølet lidt ned, og med frisk creme fraishe oprørt med lidt reven økologisk citronskal.

Vin: Hertil drak jeg den mest fantastiske Château d'Yquem 1973! Fang den hvis du kan. Ellers kan en hvid dessertvin fint bruges, jeg vil anbefale franske sauterne. Generelt om vin til sød dessert, er regelen at vinen også skal være sød! Dette overrasker mange der tror at man absolut skal have et syrligt modspil, dette er en almindelig misforståelse. 



Velbekomme'

2 kommentarer: