tirsdag den 5. maj 2009

Italiensk kylling



En herlig sommerret med kylling, salvie, parmaskinke og andre delikatesser. 
Start med at forbered kyllingen. Der skæres et snit ind i brystet på langs, men dog uden at skære helt igennem. I dette hulrum lægges stødte, friske salvieblade og gedeost. Kyllingerne omvikles med et par skiver god parmaskinge/seranoskinke. Filetterne brunes i gryde med en blanding af olivenolie og smør. Imens forberedes tomaterne. De skylles, og der snittes et kryds i toppen, og der ilægges gedeost og frisk basilikum samt olivenolie, salt og peper. Disse kommes i ovnen ved 200 grader, sammen med de brunede kyllingestykker. Når kyllingen er færdig, efter omtrent 30 minutter, er tomaterne også færdige. Retten kan serveres sammen med en frisk salat på blandede sorter med en klassisk vinagrette. 

Vin: Som tommelfingerregel er lette bordeauxer (05' kan varmt anbefales!) gode til disse ovnretter med den markante gedeost/salvie kombination. Og selv om jeg har kaldt retten "Italiensk kylling" synes jeg ikke denne nationalitetsmiks er svær at sluge.

Velbekomme'

4 kommentarer:

  1. Lyder lækkert! tror jeg vil købe ind til denne ret.

    Vh. Loran Hübbel Flander

    SvarSlet
  2. Lækker ret!

    Kh Anni Lomann

    SvarSlet
  3. Hvor ser det lækkert ud :)

    Mange hilsner
    Birthe/Newyorkerbyheart

    SvarSlet
  4. Jeg sys sgu det ligner en lort der er kørt over

    SvarSlet